Case

iUsed

iUsed is dé specialist op het gebied van refurbished Apple producten. Zij kopen gebruikte Apple-hardware op en verkopen die opgeknapt weer door. Met meerdere webshops verlenen ze gerichte dienstverlening voor consumenten, zakelijke klanten en niche markten. team flooris houdt de webshops up-and-running.

Altijd de exacte beschikbaarheid uit de voorraad

De voorraad wordt verkocht vanuit verschillende locaties en daarom was de grootste uitdaging om de beschikbaarheid van de artikelen up to date te houden. Om nee-verkoop zoveel mogelijk te voorkomen, hebben we de voorraad vrijwel real-time gekoppeld aan de diverse webshops middels een Stock API. Deze Stock API is verantwoordelijk voor het afhandelen, rapporteren en distribueren van de hele voorraad.

Het juiste CMS

In 2012 werd de eerste webshop van iUsed gelanceerd op basis van het contentmangementsysteem PrestaShop. Na diverse PrestaShop omgevingen is in 2021 de eerste webshop op basis van Shopware live gegaan. Met Shopware zijn we in staat om bezoekers de juiste online winkelervaring te geven. Alle data die in het CMS Shopware staan komt regelrecht uit twee verschillende portalen.

De achterkant van het CMS Shopware 6

Een portal voor de refurbishers

Met behulp van het refurbisher portal is de gehele voorraad en order afhandeling geautomatiseerd van en naar de diverse refurbishers die via iUsed hun opgeknapte hardware aanbieden. Binnenkort kunnen zij in dit portal hun eigen data inzien middels een afgeschermde omgeving.

Is er een bestelling gedaan? Dan komt het Shipment Portal van pas. Hiermee kan iUsed de orders afhandelen.

Succesvolle verkoop op internationale marketplaces

iUsed biedt haar voorraad ook aan op diverse internationale marketplaces. Hiermee kunnen de producten die in Nederland en België minder goed lopen, verkocht worden in een land waar er wel behoefte naar is. Door een integratie van Channelengine is het mogelijk om de juiste voorraad op de marketplaces aan te bieden en orders af te handelen.

Stack

  • Ergonode PIM
  • Shopware 6
  • VueJS
  • Laravel Framework