Case

Witte Rentmeesters en Makelaars

Volledig beheersbare website met het actuele Funda aanbod

Het Funda aanbod van woningen, bedrijfspanden en landgoederen op de website via een stabiele Realworks integratie. Deze integratie werkt naadloos met het Statamic CMS waardoor alle objecten ook gekoppeld en getoond kunnen worden op diverse locaties binnen de website content.

Realworks integratie

De gepubliceerde Funda objecten worden ingevoerd en geactualiseerd in Realworks. De Realworks integratie werkt via de volgende Realworks API's:

  • BOG

  • Wonen

  • ALV

Alle relevante object informatie en kenmerken worden synchroon gehouden tussen Realworks en het Statamic CMS zodat we deze optimaal kunnen benutten binnen de website.

Object media

Vanuit Realworks downloaden we alle object media (afbeeldingen en plattegronden), welke vervolgens worden opgeslagen in een Amazon S3 bucket. Deze AWS S3 bucket benutten we ook als CDN.

Object media doormiddel vanuit RealWorks

Elke afbeelding wordt gecomprimeerd en verkleind naar de beste afmetingen op de diverse locaties binnen de website. De beste afmetingen is daarbij ook afhankelijk van het device display formaat.

Objecten filters via een Algolia search integratie

Voor de search en filters binnen het aanbod, maken we gebruik van Algolia. Met behulp van de Algolia API's kunnen we relatief eenvoudig, een krachtige en super snelle zoekfunctionaliteit integreren met Statamic.

Algolia search integratie

Volledig beheersbare website met het Statamic CMS

Vrijwel elk aspect en content van de website is beheersbaar vanuit het Statamic control panel. Content is tussen diverse pagina's te relateren en eenvoudig herbruikbaar. De kracht van Statamic is de logische inrichting van de content op basis van de gewenste website structuur. Dit maakt het geheel volledig logisch voor de content beheerders wat zich weer vertaald naar een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website.

Het CMS Statamic

SEO

Met behulp van de Aardvark SEO add-on, kunnen de content beheerders de perfecte snippets samenstellen voor het optimaliseren van de organische zoekmachine posities.

Naast de zoekmachine snippet, is het ook mogelijk om structured data toe te voegen in het JSON-LD Schema formaat. Dit is erg waardevol voor het zichtbaar maken van rich snippets binnen organische zoekposities van specifieke pagina's. Zoals bijv. een specifieke event- en videopagina's.

Voor het delen van een pagina via Social media, kan er gebruik gemaakt worden van OpenGraph data tags. Met deze OpenGraph tags, kan de content beheerder de snippet op bijv. het sociale platform LinkedIn beïnvloeden. Hiermee kan de uiting op sociale media volledig geoptimaliseerd worden om zo de meest effectieve publicatie te realiseren.

Stack

  • Statamic V2
  • Tailwind CSS
  • Realworks Funda integration
  • AWS S3 storage en CDN
  • Google Tag Manager